Concept Instruire / Training Concept

Prin intermediul activităților de instruire îi ajutăm pe angajați să-și dezvolte cunoștințele, aptitudinile și competențele și să devină mai performanți. Programele noastre sunt furnizate în mod independent sau în cadrul proiectelor de consultanță. În acest mod asigurăm transferul adecvat de cunoștințe și înțelegere și oferim participanților instrumentele și mijloacele de care au nevoie pentru a realiza transformări personale reușite.

Descriere

John P. Kotter spune despre conducere “că se deosebește de management, dar asta nu înseamnă că este mai bună, sau că este un înlocuitor al său. Mai degrabă, conducerea și managementul reprezintă două sisteme distincte și complementare de acțiune. Managementul abordează complexitatea, iar conducerea abordează schimbarea.”

Credem că abilitățile și potențialul de conducere nu sunt legate de ierarhia organizațională. Companiile ce doresc să dezvolte lideri trebuie să caute angajați cu potențial în toate departamentele și la toate nivelurile, să-i angreneze în programe coerente de dezvoltare personală și să le ofere oportunități de a conduce.

Jim Collins afirmă în “Good to Great” că “Cei ce construiesc companii mărețe înțeleg că dificultatea supremă pentru orice astfel de companie nu este dată de piețe, sau tehnologii, sau competiție, sau produse. Este acel lucru mai presus de toate acestea: capacitatea de a atrage și de a reține un număr suficient de oameni potriviți”.

Esența soluției noastre dedicată dezvoltării aptitudinilor manageriale este reprezentată de metoda “Management Prin Intermediul Instrumentelor (MBMI - Management by Managerial Instruments)”. Conform acestei metode succesul acțiunii manageriale depinde de capacitatea managerului de a utiliza cea mai potrivită abordare pentru un anumit context și pentru un anumit rezultat dorit.

Stiluri și valori individuale, eficacitate și eficiență, asumarea responsabilității, rezolvarea problemelor, comunicarea, managementul timpului, luarea deciziilor, abordarea conflictelor, lucrul în echipă sunt subiecte foarte importante pentru performanța individuală. Le abordăm pe toate pentru a-i ajuta pe oameni să realizeze lucruri deosebite.

Dr. Belbin, dezvoltatorul Teoriei Rolurilor de Echipă, susține că nu este suficient să formăm un grup de persoane pentru ca el să acționeze ca o echipă. Pentru a realiza acest lucru este necesar ca membrii grupului să înțeleagă rolurile pe care le joacă ei înșiși, pe cele abordate de către colegi și cum să asigure un echilibru al rolurilor în cadrul echipei.

Aplicarea Principiilor de Învățare Activă furnizează participanților răspunsuri la preocupările lor legate de comportamentul propriu în relația cu ceilalți, de impactul acestui comportament și de ceea ce trebuie să îmbunătățească pentru a asigura succesul personal în cadrul echipei. Toate acestea sunt combinate cu activități de echipă interesante și dinamice.

De multe ori formarea și dezvoltarea unei echipe eficace nu se realizează de la sine. Programul nostru ajută o echipă să abordeze subiectul eficacității echipei ca rezultat al sinergiei dintre calitatea rezultatelor derivată din procesele raționale și acceptarea rezultatelor derivată din procesele interpersonale.

La sfârșitul programului participanții vor obține o înțelegere mai bună despre ce înseamnă conducerea proiectelor. Ei vor avea o demonstrație despre cum funcționează metodologia PROMISE în practică și, foarte important, vor obține primele rezultate din aplicarea noilor cunoștințe la un proiect real al companiei lor.

Reînoirea organizațiilor reprezintă o sarcină complexă și dificilă. Furnizăm executivilor înțelegerea corectă despre ce trebuie să ia în considerare și să facă într-un context de schimbare organizațională și îi ajutăm să evite greșeli ce pot zădărnici eforturile lor de transformare și care pot avea un impact negativ asupra oamenilor și organizațiilor lor.

“Condu schimbarea, nu o gestiona” spunea Peter Druker. Acesta este un sfat foarte bun pentru persoanele aflate în poziții ce presupun inițierea schimbării în organizații. Dar există situații în care nu trebuie să inițiem schimbări noi ci să le gestionăm pe cele lansate deja. Din acest punct de vedere schimbarea trebuie gestionată la fel cum trebuie condusă.

Gândirea strategică reprezintă una dintre aptitudinile cele mai importante pentru orice manager. O strategie adecvată, consecventă, coerentă și eficace constituie un factor esențial pentru succesul unei companii, iar managerii de la toate nivelurile joacă un rol important în supraviețuirea și prosperitatea organizațiilor lor.

Pornește într-o călătorie către viitorul organizației tale. Exploră motivul fundamental pentru care aceasta există și ce își propune să realizeze. Identifică credințele profunde și perene ce vor ghida organizația și oamenii săi în călătoria lor către viitor. Iar în final, vizualizează cum va evolua lumea ca rezultat al acțiunilor lor.

Există o zicală veche în practica managerială conform căreia “ceea ce se măsoară se și realizează”. Cu toate acestea, știm cu toții că în ecuația performanței trebuie să luăm în considerare mai mulți factori. Prin urmare, pentru a incerca să dăm o definiție corectă am putea spune că “ceea ce nu se măsoară, nu se realizează”. Și asta e sigur.

În contextul piețelor foarte competitive se face simțită nevoia de a ne concentra pe satisfacția, retenția și recuperarea clienților. Pentru orice organizație acest lucru însemnă crearea și întreținerea unui mediu de lucru care să încurajeze și să sprijine angajații să furnizeze servicii de înaltă calitate în mod constant.